Radyoloji

Radyoloji

Radyoloji birimimiz günün 24 saati, hafta sonu ve bayram günleri de dahil olmak üzere kadrolu olarak çalışan sabit ekibi ile hızlı ve güvenilir sağlık hizmeti vermektedir.

Radyoloji ünitemizde; teknolojinin en son yeniliklerinden yararlanılmakta olup, MR, dijital röntgen, bilgisayarlı tomografi, klasik ve renkli dopler, ultrasonografi, ayrıntılı ultrason, mamografi, panaromik röntgen, kemik dansitometri, seyyar röntgen cihazlarından yararlanılmaktadır.

Radyoloji bölümü hastalıkların erken tanısında, takiplerinde ve tedavilerinde önemli katkılar sağlayan gelişmiş bir teşhis destek ünitesidir.

MR (Manyetik Rezonans) Görüntüleme

Manyetik Rezonans Görüntüleme büyük mıknatıslarla oluşturulan güçlü manyetik alan içinde radyo dalgaları kullanılarak, hastanın hedeflenen anotomik yapısını görüntüler. Ayrıca Emar (MR) uyumlu anestezi cihazları yardımıyla, çeşitli sebeplerden dolayı (kapalı yerde kalma korkusu, çocuk hastalar vb. gibi) hareketsiz kalamayacak hastalarda anestezili olarak güvenli bir şekilde çekim yapılabilmektedir.

MR Görüntüleme ile; Omurga, omurilik, beyin, baş, boyun, servikal (Boyun), lomber (bel), bel fıtığı gibi sinir sistemi ile kas-iskelet sistemi ,karın, batın, meme, prostat, yumuşak doku lezyonları görüntülemesi gerçekleştirilir.

Bilgisayarlı Tomografi (BT, CT)

Bilgisayarlı tomografi x-ışını kullanılarak vücudun incelenen bölgesinin kesitsel görüntüsünü (önden arkaya-coronal; yukarıdan aşağıya-axial; sağdan sola-sagittal) oluşturmaya yönelik radyolojik teşhis yöntemidir. Avcılar Hospital Radyoloji Kliniği’nde kullanılan Tomografi cihazı son teknolojik özellikleri ile  minimum dozda yüksek kaliteli görüntüler elde edilmesine imkan sağlar. Diğer BT cihazlarına göre %50 daha az radyasyon vermektedir.Rutin tanısal görüntülemedeki başarısı ve yüksek kalitede kardiyak ayarlarıyla tüm hasta kesimine hitap edebilmektedir. 

  • Koroner ve vasküler yapıların görüntülenmesi, kalp anatomi ve fonksiyonlarının değerlendirilmesi için aldığı ince kesit kalınlığı sayesinde en küçük detaylar bile rahatlıkla görüntülenebilmektedir.
  • Kardiyak çalışmalar yüksek kalp atımlarında ve aritmisi olan hastalarda bile efektif şekilde yapıldığı için hekimlerin tanı koymasını kolaylaştırır.
  • Yüksek kaliteli anjiografi sonuçları elde edilip, koroner BT anjiografi ve kalsiyum skorlama yapılmasına olanak sağlar.
  • Klostrofobisi olan hastalara yönelik geniş gantri (hastanın girdiği bölüm) açıklığına sahiptir.
  • Özel protokoller sayesinde, pediatrik (çocuk) hastaların çok düşük dozlarda çekilmesini sağlar.
  • Son teknolojik AR-GE çalışmalarıyla klinik uygulamaların verimi en üst düzeyde tutularak hastayla iletişimi arttırır.
  • Çeşitli doz algoritmaları içerdiği için “Makul Ölçüde Olabildiğince Düşük” (As Low As Reasonably Achievable- ALARA) prensibini izler ve radyasyon seviyesini minimumda tutar.
  • %60’a kadar doz tasarrufu sağlayan görüntüyü yeniden oluşturma protokolünü içerir.
  • Hastanın organ bazlı olarak doz modülasyonunu sağlayarak göz, tiroid gibi hassas organları korur.
  • Geniş vücut alanlarını kısa sürede tarayabilir. Bu sayede hastanın cihazda geçirdiği süre ve aldığı doz azalmaktadır.
  • Gerçek 128 kesit alabilen tek sistemdir. 384 rekonstrükte (yeniden oluşturulmuş) kesit elde etmektedir. Bu sayede en ince ayrıntılar bile rahatlıkla görüntülenebilmektedir.

Bu Birime Bağlı Doktorlar